Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Jika Seorang Ibu Meninggalkan Kita

Posted by Faiz On 9:20:00 pm

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..

bahagia

"Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus
membebel,merengek atau mengilai seperti pontianak. Seburuk-buruk
perangai wanita, ia akan terus melekat
di hati kita selagi hayat di kandung badan...
" Ibu, ibu... engkau lah ratu hari ku....."
Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? I dunno lah anak-anak
sekarang,tetapi when i was small, sekiranya emak tiada, semua jadi serba tidak kena!
Usahkan seminggu, dua hari sahaja dia tiada dirumah, hidup bagaikan dah tak bermakna. Memanglah, mula-mulanya emak keluar rumah,
hati melonjak>>>HAPPINESS!!!
Kalau mak tak ada, telinga boleh lega sebab if she's around, for sure 24 hours tak habis-habis berleter.... pottttt peeettt pooott peettttt,boleh pecah eardrums. And if mak menjerit, boleh bergegar isi perut. Silap gaya, tingkap pun boleh tercabut...
And if mak takde, BangZaiiiiii!!! MerdeKa!!!freeDoMmmmmm!!!Can do whatever!!! Boleh main bleyblade sampai senja, boleh tido
rumah kawan, boleh chatting sampai nak terkeluar biji bola mata, boleh
bergayut kat talipon ngan "dear" sampai subuh and paling shiookkk, boleh ponteng solat!!
But, the happiness does not long last. Masuk hari ke-2 dah terasa kehilangan. Sepi betul rasanya bila tak mendengar leteran mak. Rumah
jadik sesepi-sepinya cam "haunted village". Pada ketika itulah baru kita sedar bahawa
leteran mak yang seperti murai, sebenarnya penyeri rumah. Tanpa leteran itu, semunya seperti MATI...
Without mum, hidup ni tak ada cabaran, not challenging, no suspense. Balik kul braper pun, takde orang nak membebel, takde orang
nak pulas telinga.
Our life graph becomes very the monotenous, then we realised, jari- jemari mak yang suka cubit dan memiat telinga rupanya menjadikan
hidup lebih bermakna.
Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari. Biarlah dia menjentik telinga. Tanpanya, hidup tidak berseri dan tak bererti.
Demikianlah besarnya erti seorang
EMAK, IBU, UMMI, MUMMY, MAMA in our life!!


Share/Bookmark
Category :

2 Response to "Jika Seorang Ibu Meninggalkan Kita"

  1. *cik azeya* Said,

    cik azeya like dis entry..........huhu

     

  2. nur Said,

    yup- pernah wat public speaking tentang ibu.. sayu

    ALL IN ONE

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers