Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Kejadian Untuk Menegakkan Agama Di Carrefour

Posted by Faiz On 7:22:00 pm

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia

Carrefour-France

Saya ingin berkongsi cerita in dengan anda semua mengenai sikap
segelintir orang Melayu kita atau lebih tepat lagi orang Islam di Malaysia...
Kejadian benar ini berlaku di Carrefour Wangsa Maju beberapa hari lepas.
Seorang pemuda Islam yang berkerja sebagai 'cashier' di pasaraya tersebut
telah menumbuk seorang lelaki cina. Ini berlaku kerana ketika pemuda cina tersebut sedang membayar harga barangan, pemuda Melayu ini telah menegur pemuda Cina ini mengenai gambar baju yang sedang di pakai oleh pemuda
cina tersebut. Gambar itu ialah seekor babi yang sedang memakai serban
di samping seekor anjing yang memakai tudung lambang agama Islam. pemuda Melayu itu bertanya gambar apakah yang sedang di pakai oleh pemuda
cina tersebut. Dengan rasa bangga dan tidak bersalah, pemuda Cina itu terus
menjawab sambil menunjuk ke arah gambar bajunya dengan mengatakan babi yang memakai serban itu ialah Muhammad dan anjing yang memakai tudung
itu ialah Khadijah.

gaduh

Mendengar jawapan lelaki tersebut, pemuda Melayu ini
dengan tidak disangka2,menumbuk muka si Cina tersebut.Huru hara lah suasana di carrefour itu. Kemudian pemuda Cina itu memaki hamun lalu datanglah Manager Carrefour yang juga beragama Islam lalu memecat lelaki Melayu tadi. Apa yang di lakukan oleh Manager Carrefour tadi adalah satu etika yang patut di contohi kerana, menumbuk org sesuka hati memanglah salah...
Tapi malangnya, Manager tersebut bukan hanya memecat pemuda Melayu tadi yang sedang mempertahankan akidah agama Islam,tetapi turut memaki hamun pemuda Melayu itu dengan kata2 kesat.Pemuda Melayu ini pulang dengan keadaan hampa. Bukan kerana di pecat,tetapi turut di maki hamun oleh saudara seislam yang di sangkanya akan turut manjaga maruah orang Islam selepas di hina oleh lake Cina tadi.Sekarang ni pemuda Melayu ni sedang menunggu untuk di saman oleh
Cina tersebut. Beliau bukan takut malah tidak sabar2 untuk menunggu di
saman oleh Cina tersebut kerana beliau ada alasan yang kukuh kerana
bertindak demikian.
Pengajarannya, sikap pemuda Melayu tadi memang patut di contohi keranaingin menegakkan agama Islam. Pada anda, berhati2 la..kerana saya percaya, tshirt yang di pakai oleh Cina tadi adalah salah satu strategi orang2 kafir untuk menjatuhkan maruah Islam. Sebarkan kepada saudara2 Islam kita.

p/s: kisah lama mungkin..


Share/Bookmark
Category : , ,

2 Response to "Kejadian Untuk Menegakkan Agama Di Carrefour"

  1. *cik azeya* Said,

    cis. manager pon macam hape je. tak rugi pon kene pecat. rezeki Allah ada kat mana2... :)

     

  2. Bila aqidah bukan lg keutamaan, beginilah jadinya

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers