Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Asal-Usul Nama Basikal

Posted by Faiz On 10:00:00 pm
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..


sy ingin kongsi dgn teman2 semua cerita asal usul nama basikal..
seperti mane yg kita sedia maklum..pada suatu ketika dahulu negara kita pernah dijajah oleh Jepun..
nak dijadikan cerita..pada satu hari di sebuah kampung yg terletak di Pahang(hehe), ada la sorgh pakcik ni dia naik basikal nak pegi kedai..
tibe2 dalam perjalanan ade plak tentera jepun buat road block..pas tu pakcik tu pun kene tahan..org jepun tu pun pelik la menatng ape yg pakcik tu tunggang..dia pun usha basikal tu lain mcm..jepun tu pun ketuk la basikal tu dgn sniper die..bunyi tang..tang..
Oo pastu jepun tu pun ckp.. Basi ka.. Basi ka..yg bermaksud besi ke..hehe tu la asal usul name basikal..
hehe..ok..jmpe lagi.. 


Share/Bookmark
Category : , ,

2 Response to "Asal-Usul Nama Basikal"

  1. eelobor Said,

    hampeh....penuh minat aku membaca. hehehehe

     

  2. tiafazunia Said,

    cettt!
    hahaha!
    basi kaa ?

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers