Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Sebuah Masjid Di Serang Dengan Machine-Gun

Posted by Faiz On 5:18:00 pm
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..


"Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini.... kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja..

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih... Bayangkan benda ini berlaku pada anda .....
Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki Yang menutupi seluruh tubuhnya dengan pakaian serba hitam..
tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun ... lalu salah seorang lelaki tu bertempik
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu", Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu untuk menyelamatkan diri .... daripada jumlah yang 1,000
tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk
Pak Imam tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah
Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah....

Macammana?? .. adakah anda rasa lawak dengan cerita di atas. selain terhibur anda fikirlahlah..." Lawak kan,
dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yang betul-betul beriman... "

" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya ...
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh .. tapi generasi sekarang ..
amat lemah .. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yang dia tak sembahyang Jumaat lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat orang kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang
tercatit dsalam al Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yang percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal,
tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak kita boleh bersembang dengan boyfriend atau girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai..
tak cukup masa.. Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak
jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel² yang berunsur agama

Lawak kan??? Kenapa gelak² .. tu kan realiti .. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca
benda ni akan sampaikan kat orang lain ... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa
membaca? berapa banyak???? 

Share/Bookmark
Category : ,

1 Response to "Sebuah Masjid Di Serang Dengan Machine-Gun"

  1. xazryx Said,

    ni cite benar ke ?

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers