Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Korang Jangan Beromen Tau!!!

Posted by Faiz On 11:15:00 pm
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..



Kisah bermula apabila satu insiden tak diduga telah berlaku kepada dua orang manusia nie. Seorang bernama Shafiq dan seorang bernama Iela.

Nak dijadikan cerita, diaorg berdua nie telah terdampar kat sebuah pantai, kat sebuah pulau tidak berpenghuni (nie bukan adaptasi citer LOST yerk! )...sementara kat pulau tuh, diaorg telah berpakat untuk bergilir-gilir untuk berjaga malam...ye laa, takut nanti dibaham binatang buas ke hape kan? So, diaorg pon mula lah melakukan 'stay-up' tersebut secara bergilir-gilir sementara menantikan bantuan tiba...

Ntah camaner, selang dua, tiga hari pas tuh...terdamparlah sorang lagik manusia...nama mamat nie adalah Amir. And samer cam Shafiq dan Eila...Amir juga tak tahu macam mana dia bley terdampar kat pulau tuh...Kedua-dua Shafiq dan Eila pon mengalu-alukan kedatangan Amir nie...So, Shafiq dah plan agar Amir turut serta dalam aktivit berjaga malam nie...ye laa, before this gilir-gilir berjaya cuma dua orang...kali nie dah ader tiga orang...so, senang la sket biler time nak berjaga malam tuh...lega dihati diaorg berdua sebab bley tido lamer sket pasni....

So, Amir yang baru sampai nie meng'offer' diri dia untuk berjaga pada malam tuh...so, naiklah amir ke sebuah menara yang agak tinggi yang ada kat situ (kat sini la tempat nak berjaga tuh)...maka dialog di bawah pon bermula:


AMIR : Korang jangan laks beromen time aku jaga nie... (keluh Amir)


SHAFIQ : Xde nye kami nak beromen...


AMIR : (Amir jerit lagik sekali) KOrang jangan beromen taw!


SHAFIQ : Yerr, xde makna nya...!!!



Kemudian, Shafiq pon menyalakan unggun api, kunun nak kasik sikit kepanasan (kan malam sejuk) and biar nampak terang sikit kawasan sekeliling...



AMIR: (Menjerit lagik) Ingat...korang jangan beromen taw!


SHAFIQ : Astaga....xde makne ny! (keluh Shafiq lagik sekali sambil sibuk menyalakan unggun api tuh)



Kemudian Shafiq mencari daun-daunan nak buat alas tempat tido...and then tido la si Shafiq ngan Eila nie...

Lepas 4 jam...tibalah giliran si Shafi kene berjaga laks...and, belum sempat si Shafiq habis naik atas menara tuh...si Amir ngan Eila pon beromen dengan bernafsu sekali...

Sampai jerk Shafiq kat atas menara tuh...dia pon pandang ke bawah and nampak si Amir ngan Eila nie macam tengah beromen...so, terdetik dihati dia sesuatu :

SHAFIQ : Perghhh, patutlah 'si mangkuk' Amir tuh asyik cakap jangan beromen...rupa2nya kalo tengok dari sini memang nampak cam beromen!




KESIMPULAN CERITA : Jangan jadik lurus bendul and bangang cam Shafiq tuh sudah...wakakaka cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup dan mati..haha

[STORY] Korang Jangan Beromen Taw!!! (18sx ke???) - Lawak & Jenaka - CARI Forum - Powered by Discuz!

Share/Bookmark
Category :

2 Response to "Korang Jangan Beromen Tau!!!"

  1. Hapiz Rahman Said,

    entri ko ni buat aku stim lah.. hahahahah.. just kidding!

     

  2. perempuan Said,

    haha. ades. lawak.

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Arkib Blog

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers