Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Alasan Suami Untuk Kahwin Lain

Posted by Faiz On 10:45:00 pm
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..

Gambar hiasan
Abang ingin kahwin lagi…
Bukan dirimu telah ku benci…
Cuma hadirnya tanpa ku sedari…
Dia rakan abang di tempat kerja…
Selalu sangat abang bersama…
Dah tugas bukan sengaja…
Abang takut syaitan menggoda ...

Memang abang akui dia cantik…

Lenggok jalannya buat hati berdetik …
Dia juga golongan baik-baik…
Beradab bersopan juga cerdik…
Dia tak pernah menggoda…
Cuma abang nie yang perasan saje…
Bila bekerja berbincang bersama…
Ntah kepala nie dah melayang ke mana…
Mungkin dia tak rasa apa apa...

Bukan sayang abang dah jemu…

Sayang masih lagi cantik macam dulu…
Namun bukan cantik yang abang perlu…
Layanan sayang itu yang buat tak jemu…
Cuma di opis sayang tak ada…
Boring dan jemu datanglah jua…
Tak ada sape nak ajak berbicara…
Itu sebab abang call setiap masa…
Nak tunggu time balik tak terdaya rasa..
Nanti kat rumah urus anak pula...

Abang akui sudah lengkap dirimu…

Cuma abang kan berhak kawin dua…
Bahkan empat pun tak apa…
Sebab itu ketentuan yang Maha Esa…
DIA tahu lelaki tak boleh dipercaya…
Lelaki memang sukar mengawal gelora...

Duhai isteriku…

Maafkan abang mencari selain mu...
Ini demi menghalang maksiat berlaku…
Sebelum terlanjur godaan nafsu…
Kan lebih baik dihalalkan dulu…
Abang janji akan seadil yang mampu…

“Pah butang baju abang mana Pah…”
 


Share/Bookmark
Category : , ,

2 Response to "Alasan Suami Untuk Kahwin Lain"


  1. tia Said,

    hahaha~
    xley blahh btol!
    ;)

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers