Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

3 Jenis Manusia

Posted by Faiz On 6:21:00 pm
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..

Apabila 3 jenis golongan manusia ditanya? mereka menjawab?.

Soalan1 : Adakah anda solat 5 waktu??
X : Sudah tentu? solat itu tiang agama dan berdosa jika kita meninggalkannya. 
Y : Solat gak le.. itu pun kalau mak ayah suruh..atau join kawan.. tp ikot mood le..  
Z : Kalau solat pun tak khusyuk.. baik tak payah? 

Soalan2: Adakah anda berpuasa di bulan Ramadhan??
X : Itu juga kewajipan umat islam..maka wajib dilakukan kerana Allah..  
Y : Ofcoz la posa? malu la kat orang kalau tak posa.. tak posa takleh raya.  
Z : Aku solat pun tak.. posa wat pe?? 

Soalan3: Jika anda seorang wanita, adakah anda memakai tudung??
X : Pakai tudung tu kewajipan & maruah seorang wanita Islam.. so.. faham2 lah ye.. 
Y : Tudung tu pakai kat sekolah je.. kat luar tayang rambut rebonding lah..  
Z : Tudung?? Tak trendy laa.. wat malu je.. jatuh la saham aku?
 
Soalan4 : Apakah aurat bagi lelaki?? 
X: Diantara pusat & lutut. Budak dejah 1 pun tau.. 
Y : Antara pusat n ketiak kot? tak pasti.. 
Z : ntah.. tak kesah le.. apa guna spender mahal n bulu peha panjang kalau tak tayang?? 

Soalan5 : Apa pndapat anda ttg wanita bpakaian seksi & fit??
X : Jelas dia tidak sayangkan agama & tidak ingin menjaga maruah diri & Islam.  
Y : Tanya la dia.. mane tahu kain mahal n tak mampu beli banyak.so tpaksa pinjam baju adik  
Z : Standard la tu. Takpe tak tutup aurat yang penting hati mesti baik..

Soalan6 : lelaki & wanita boleh bersentuhan tak??
X : Haram? batal wuduk.. bukan mahram so jangan le..  
Y : Ala ? stakat salam tu takpe lah 
Z : Open la sket.. ape guna ade kapel kalau tak leh sentuh?? Stakat pegang tu takpe la.
 
Soalan7 : Kalau anda menerima mesej berbentuk dakwah dalam email, apa yg anda buat??
X : InsyaAllah saya akan forward kat teman2. sekurang2nya ade gak usaha dlm berdakwah.  
Y : Bace pun tak.. forward ape hal..  
Z : Delete terus!!  

Share/Bookmark
Category : , , ,

0 Response to "3 Jenis Manusia"

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers