Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

***** 5 tiPs KetiKA BERCinTA (Versi 2)*****

Posted by Faiz On 12:01:00 am
Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..

Ini adalah kesinambungan daripada versi yang pertama..6. harus sentiasa bersama

Orang bercinta kebiasannya mahu berdua setiap masa. Ke mana sahaja pergi tidak mahu ada orang lain mangganggu. Namun ini tidak bererti teman-teman kamu harus disingkirkan semata-mata kamu sudah menemui cinta. Apa salahnya kamu masukkan sekali sidia dalam kelompok teman-teman kamuagar sidia boleh membiasakan dirinya. Ada masanya memang kamu perlukan masa untuk berdua, tetapi janganlah asyikberdua sahaha kerana ia boleh menimbulkan rasa bosan juga.

7. rapat dengan sahabat karib si dia

Kamusememangnya perlu bergaul denganorang-orang yang rapat dengan sidia supaya apabila kamu bersama si dia dan teman-temanya. Kamutidak mempunyai masalah untuk bergaul. Namun hati-hati supaya tidak terlalu akrab terutama dengan sahabat karib sidia. Ini boleh menimbulkan pelbagai rasa sangsi atau lebih teruk lagi kalau temannya jatuh cinta padamu. Oleh itu jalan yang paling baik berkawan setakat kenalan biasa. Jangan terlalu baik sehinggakan ambil berat makan minum dan kesihatannya. Daripada kamu terlalu baik sehingga ke tahap itu lebih baik kamu mengenali keluarganya dan berusaha merebut hati kedua ibu-bapanya.

8. berpura-pura tidak cemburu

Kamu harusdapat membezakan antara sikap percaya dan berdiam apabila melihat si dia asyik berbicara dengan jejaka / gadis kain. Cemburu itu perlu ditunjukkan andainya ianya keterlaluan supaya si dia sentiasa menghormati kamudalam apa jua keadaan. Apabila melihat si dia terlalu asnyik berbual dengan jejaka / gadis kamu perlu tegur si dia dengan cara terbaik. Biar si dia tahu perasaan kamu seketika itu. Tidak perlu sorokkan perasaan kamu hanya semata-mata kamu sakit hati melihat kemesraannya bersama orang lain.

9. terlalu menerima sikap si dia

Setiap orang memiliki kelebihan dan keburukan tersendiri. Namunitu bukan alasan untuk kamu menerima semua keburukannya. Manusia boleh berubahandainya ada kemahuan. Jangan hanya kerana terlalu menyayangi dirinya, kamu pejam mata melihat sidia melakukan perkara yang menyakitkan hati kamu. Fikirkan inisiatif dan berbincanglah dengannya agar sikap buruk itu dapat diubah demi kebaikannya.

10. biarkan si diasahaja membayar

Sesekali apa kata kamu cuba bergilir-gilir membayar setiap kali makan atau minum. Perempuan ada kalanya terlalu berkira soal belanja dengan lelaki walaupunkekasihnya sendiri. Sikap initidak sepatutnyaberlaku kerana dalam sesuatu hubungan perlu ada tolahansur antara satu sama lain. Barulah hubungan berjalan dengan baik tanpa sebarang masalah. Tetapi pada kaun lelaki, jangan pula rasa tercabar dan jangan pula ada yang mengambil kesempatan.

Cinta Itu Indah
Walaupun kewujudan cinta tidak bisa dilihat,tetapi cinta itu indah dan cantik.
Cantiknya itu tulin dan tidak ia bertopeng.
Bukan saja ia cantik malah suci murni,bercahaya gemerlap dan putih bersih.

SUMBER : Syok.org

Share/Bookmark
Category : , ,

2 Response to "***** 5 tiPs KetiKA BERCinTA (Versi 2)*****"

  1. thanks for the tips...

    follow kamu....

     


Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers