Pages

Jumlah Pelawat

100 1st Follow

100 2nd Follow

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia..


1."Duit dah tak ada". Padahal duit disimpan
untuk membeli pakaian yang berjenama.

2. "Nak beli kereta mewah dulu baru nak
kahwin". Padahal kerja bertahun dan penat
lelah tetapi masih tak cukup nak beli kereta
mewah.

3. "Susah la nak cari yang berkenan dihati".
Padahal memilih sangat,tak mau yang
gemuk, kurus sangat pun tak suka.

4."Tak datang seru lagi kot". Padahal awek
atau pakwe keliling pinggang.

5."Banyak sangat halangan". Padahal diri
belum bersedia.

6."Belum bersedia la". Padahal cukup segala
syarat2 nya.

7. "Ilmu tak cukup la". Padahal dah ada
master atau PHD.

8."Kahwin nanti tentu susah nak kena
tanggung keluarga lagi, Kalau dapat isteri
yang 2 x 5 je.Kena bimbing pulak lepas tu nak
kena tanggung semua dosa isteri, dosa
sendiri tak tertanggung nie pulak nak
tanggung dosa isteri".Padahal tak pernah
usaha untuk tingkatkkan diri sendiri dan
mencari ilmu secukupnya dan tak pernah
mencuba pun.Padahal Allah dah berfirman
yang bermaksud Lelaki yang baik untuk
perempuan yang baik dan begitulah
sebaliknya.

9."Dah mencubalah tapi telah dikecewakan".
Padahal tak reti pun nak bercinta.

10."Banyak perkara nak kena fikirkan terlebih
dahulu la".Padahal tak buat kerja apa pun.

11."Busy la, banyak keje nie". Padahal
pentingkan kerja daripada menunaikan
sunnah nabi.

12."Jodoh tak sampai lagi kot".Padahal jodoh
dah ditentukan Allah cuma perlulah
berusaha.

13."Perempuan nie peliklah kalau dia suka
kat kita tapi tak habih2 nak merajuk dan
marah macam kita nie suka sangat" .
Padahal memang dah lumrah alam sebab
marah tandanya sayang.

14."Ye lah memang la marah tu tanda sayang
tapi saya tak suka la, lepas tu dia heret kita
kehulu kehilir".Padahal suka bagi muka
kepada orang tu dan tak terangkan dengan
jelas apa yang kita suka dan tidak suka.

15. "Dah bagitau dah, nie kita suka dan nie
kita tak suka, tapi masih dia buat juga yang
kita tak suka".Padahal tak pernah ambil tau
tentang apa yang disukai oleh org yang kita
sukai. Sedangkan kita selalu buat perkara
yang org lain tak suka.

16."Saya takut la nak bercinta nanti terluka
susah la".Padahal banyak baca buku2 novel
yg berunsurkan sedemikian.

17."Lelaki nie suka pasang ramai org
sangat". Padahal ramai artis2 lelaki yang
dipujanya dan bila jumpa lelaki kacak mula
nak terhegeh-hegeh.

18. "Lelaki memang banyak helahlah kejap
suka kejap tidak". Padahal pentingkan diri-
sendiri.

19. "Nak carik yang soleh/solehah lah".
Padahal diri tak pernah solat dan quran tak
pernah nak baca. Kuliah agama selalu uzur
je.

20. "Suka yang pakai tudung labuh je".
Padahal masih pakai seluar pendek,mandi
masih ikut style koboi.

21. "Nak dapat yang berkekalan sehingga
keakhir hayat". Padahal suka cemburu, suka
boros, suka pada yang cantik saja, suka pada
yang kaya saja.

22. "Masalah la". Padahal dah tahu WORLD
IS STAGE OF PROBLEM.

23. "Nak sambung belajarlah awek saya tu
ader master atau phd malu la".Padahal
belajar2 tak pernah nak lulus. Asyik
mengabaikan pelajaran sebab dating selalu.
Memang dah dungu dah....

24. "Saya suka sangat kat dia, tapi dia tak
suka kat saya". Padahal bunga bukan seekor,
kumbang bukan sekuntum.

25. "Tak mahu la bercinta, ddk seorang lagi
seronok,tak lah dikongkong, tak akan terluka,
jimat duit sikit".Padahal mengeluh bila
kesunyian, dan mula nak feeling gila-gila.
Cemburu tengok org. kahwin. Pantang tengok
perempuan atau lelaki cantik.

26. "Payah la nak jaga hati masing-masing".
Padahal makan hati banyak sangat,sensitive
sangat, lepas tu banyak makan sarang
tebuan, lepas tu suka sangat main hujan,
main api, main mata, main2.dan sebagainya.

27. "Ramai sangat la yang suka mana satu
nak pilih nie susah lah". Padahal tau boleh
kahwin sampai 4 ikut sunnah............................. 


p/s : siapa yang terasa tu cepat2 lah kahwin..

SUMBER : Syok.org 

Share/Bookmark
Category : , ,

4 Response to "***** 27 SeBab KeNaPa RaMaI OrAng MaSiH SinGle *****"

  1. syuQ Said,

    adeh..pedih je ayat(-__-)"

     


  2. ku_Merpati Said,

    Salam..banyaknya alasa, jika boleh terima seadanya , insyAllh semua alasan boleh di selesaikan

     

  3. Hapiz Rahman Said,

    heheheh... single maksud ko belum kwin atau belum couple?

    suke posting nie (sebab aku masih single.. why? xdak sapa nak.. haha)

     

Related Posts with Thumbnails

Siapa Aku?

Special Sponsor

Kebanyakan entri di dalam blog ini adalah daripada pihak Syok.org.
.: sYok.Org :

pengiklanan

Kit Biasiswa Malaysia 2010
160

Rujukan

Komentator

Make your own

Fan Pages

Yang Baik Hati

Award

Award

Twitter

Terima Kasih Kepada

Free Automatic Backlink Get a Free Backlink Free Automatic Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Free Auto Backlink Blogged.my .: sYok.Org : 4east's Profile on Ping.sg 
SelangorBloggers
JohoreanBloggers